U bent hier

Beppe Rosato

Beppe Rosato

Domein: 
Il Palagio (Sting)
Type: 
Rosé wijn
Druiven: 
100% sangiovese
Appellatie: 
Toscana IGT
Vinificatie: 
Inox
Volume Jaar Prijs excl. BTW Prijs
Fles 0.75 L 2016 9,91 € 11,99 €
Omschrijving: 

Heldere, lichtroze wijn met fijne aroma's, aangename smaak, mooie zuren en met veel pit. 

Lekker bij: 

Aperitief, slaatjes, oosterse keuken, pasta, bbq. 

Domain Details: 
Domein: Il Palagio (Sting)
Gebied:
Toscana

Meer dan 10 jaar geleden kochten Gordon Sumner, alias Sting, en zijn echtgenote Trudie Styler een prachtig domein met daarop een 16de eeuwse Toscaans ‘palazzo’ in de pittoreske omgeving van Figline Valdarno tussen Firenze en Arezzo. Il Palagio werd niet alleen hun vakantieverblijf met annex opnamestudio maar tevens een boerderij waar naast druiven en olijven verschillende gewassen worden geteeld op een ecologisch verantwoorde en duurzame manier.

Het landbouwbedrijf sterkt zich uit over 350 ha. Wijnstokken nemen 28 ha in beslag. Naast de lokale sangiovese-, colorino- en cannaiolodruiven werden ook de meer internationale merlot en cabernet sauvignon aangeplant. Op het domein wordt olijfolie gebotteld die afkomstig is van 23 ha olijfgaarden. 1.5 ha aan groenten voorzien in hun dagelijkse behoefte aan vitaminen terwijl abrikozen, perziken en pruimen ter plaatse worden verwerkt tot artisanale confituur. Behoudens het geblaat van de schapen, het geknor van de varkens en het gekakel van de kippen toeven Trudie en Sting hier in alle rust in hun aards paradijs. Il Palagio is een op en top ecologische bedrijf waar respect voor mens en natuur het absolute leidmotief is.

The People

  • Gordon Sumner alias Sting werd wereldberoemd als frontman van The Police en maakte nadien furore als soloartiest. Hij maakt nog steeds muziek in zijn huis mét opnamestudio in Toscane te midden van de wijn- en olijfgaarden.
  • Trudie Styler is echtgenote van én sterke vrouw achter Sting en zijn Toscaans project. Ze hebben 4 kinderen. Trudie en Sting stippelden de ecologische strategie uit waarmee ze aan land- en wijnbouw willen doen. Professionele medewerkers bewaken het concept.