U bent hier

Dolcetto d'Alba

Dolcetto d'Alba

Domein: 
Amalia
Type: 
Rode wijn
Druiven: 
100% dolcetto
Appellatie: 
Dolcetto d'Alba DOC
Vinificatie: 
Inox
Volume Jaar Prijs excl. BTW Prijs
Fles 0.75 L 2013 8,26 € 9,99 €
Omschrijving: 

Dolcetto, de naam zegt het zelf, is de lieve kleine broer van de piemontese wijnen. Met zijn mooie rode kleur, fruitig aroma en zijdezachte smaak valt hij vooral in de smaak bij beginnende wijndrinkers. De druiven worden met de hand geplukt en opgevoed op tanks van roestvrij staal om de optimale fruitigheid te waarborgen.

Lekker bij: 

Lekker om zo te drinken maar ook bij gerechten met wat oosterse invloeden of bij klassiekers uit grootmoeders keuken waar fruit in verwerkt wordt zoals canard à l'orange of parelhoen met druiven.

Technical Analysis: 

Alc by vol 14.5%

Domain Details: 
Domein: Amalia
Gebied:
Piemonte

Sinds 2003 heeft de familie Boffa zich genesteld op de glooiende hellingen van Monforte d'Alba, meer bepaald in het gehucht Sant'Anna op een boogscheut van het beroemde restaurant 'Trattoria della Posta'.  Dit is de bakermat van de grote Barolo-wijnen met bekende cru's als Bussia en Le Coste die bij Amalia in de basiscuvée worden verwerkt. Zoon Paolo Boffa is verantwoordelijk voor het domein en maakt naast zijn Barolo tevens een overheerlijke Dolcetto en een zachtaardige Barbera.

Het domein is nog jong en ze moeten hun reputatie nog waarmaken. Daardoor kan je bij Amalia uitstekende wijnen vinden met een fantastische verhouding tussen prijs en kwaliteit.