U bent hier

Winecircus (R.Cipresso)

Region: 
Description: 

Winecircus is ontsproten uit het creatieve brein van Roberto Cipresso in 1995. Het is een experimenteel wijnbedrijf in Montalcino waar de gekste ideeën omtrent het verbouwen van druiven en het maken van wijn worden getoetst op hun uitvoerbaarheid. Roberto liet zich omringen door wijnmensen uit de hele wereld en biedt kansen aan stagiairs van heinde en ver om hun wijnkennis en ervaringen aan te scherpen. Ze gaan uit van het unieke van elke wijngaard met zijn bodem, zijn klimaat, zijn ecosysteem, zijn wijnstokken etc. om met de gepaste vinificatie een unieke wijn te maken. Om al deze experimenten te financieren worden enkele wijnen op de markt gebracht die, op hun zachtst gezegd, even creatief zijn als hun oprichter en even controversieel als het concept.

Roberto Cipresso is bedenker, eigenaar en wijnmaker bij Winecircus. Hij startte zijn carrière in 1986 in Montalcino bij Ciacci Piccolomini  om nadien als raadgevend oenoloog te gaan werken voor verschillende gereputeerde wijndomeinen in Italië en Argentinië. In 1992 creëert hij zijn eigen domein in Montalcino. De totale productie van zijn eerste Brunello di Montalcino ‘La Fiorita’ (de 1993) wordt  integraal opgekocht door Enoteca Pinchiorri (***) in Firenze. In 2000 levert hij een speciale cuvée aan de Paus ter gelegenheid van het jubileumjaar.